U mnie też stuka, ale na tyle cicho, że słychać to tylko jak silnik nie jest uruchomiony. Fajtycznie głośniej stuka jak się da na LO a normalnie troche ciszej.
Najwyraźniej kolejne TTTM :P
U mnie tak samo coś bardziej tyka niż stuka z częstotliwością o połowę wolniejszą niż zegarek. Odgłos dochodzi z obrębu środkowych kratek nawiewu tak mi się wydaje. Jak narazie climatronik grzeje lub chłodzi to nie wnikam. Często używam radia, więc tykania nie słyszę. Jeszcze trochę i przegląd w trakcie którego nie omeszkam przy okazji zapytać.
Piotr, u mnie też coś tak tyka jak zegarek. Kiedy masz przegląd? Jak będziesz wiedział co to jest to daj znać.
U mnie puka (bo to takie pukniecie raczej jest gluche niz stukanie) ze zmienna czestotliwoscia, czasem tego nie slychac. Climatronic dziala ok, wiec nie czepiam sie poki co
Witam,
ja miałem to u siebie (OII Elegance) dwa mieisące po zakupie - w serwisie gość sprawdził w kompie jakieś zalecenia z SAP (więc była jakaś akcja serwisowa lub jest to znana dolegliwość i robią to bez problemu) - i wymienili mi cały sterownik klimy (czekałem tylko ze dwa dni aż przyjedzie, a wymiana trwałą dość szybko). Teraz nie ma problemu, aczkolwiek po przekręceniu kluczyka klima zawsze (jak jest włączona i wyłączona, econ, zima, cokolwiek) zawsze puka ze dwa, trzy razy, potem cisza
Komentarz